Građevinski materijal

Toplinski mostovi

Toplinski mostovi su dijelovi vanjske ovojnice građevine kod kojih je povećan toplinski tok iz unutrašnjosti građevine prema van, mjesta na kojima toplina ''bježi'' iz građevine. U praksi se još nazivaju i hladnim mostovima. Najjednostavniji  primjeri su prozori, vrata, istake balkona i streha krovova,  uglovi zgrade, spojevi zida i prozora, kutije roleta, temelji, neizolirani građevni dijelovi konstrukcije koji strše kroz izolaciju prema van, i dr.

 
Više...

Obična, niskoenergetska ili pasivna kuća

Gradnja kuće za svakog je pojedinca velik izazov, ali i velika investicija. Prije samog početka gradnje kuće treba odlučiti o puno stvari: koliko velika će biti kuća, koliko i kakvih će imati prostorija, od kakvih će materijala biti izgrađena, kakvi će biti prozori, kakav krov, kakvo grijanje, hlađenje, izolacija i fasada…, a u posljednje vrijeme i kakvog će kuća biti energetskog standarda – ''obična'', niskoenergetska ili pasivna.

Nazivi niskoenergetska kuća i pasivna kuća ne označavaju direktno način same gradnje kuće, već prvenstveno označavaju potrošnju energije za grijanje. Ovakve se kuće danas grade kako bi se uštedjelo na energiji za grijanje i hlađenje, te preko toga i smanjilo zagađenje okoliša tj. smanjilo ispuštanje CO2 u okolinu. Osim uštede i očuvanja okoliša takvim se načinom gradnje ujedno i povećava ugodnost življenja. U nastavku ćemo definirati pojmove ''obična'', niskoenergetska i pasivna kuća.

Više...

Perforirana mrežica 

Proizvodi se od pocinčano bojanog lima u standardnim RAL-ovima debljine od 0,50mm do 0,80mm. Širina perforirane trake iznosi od 80mm do 150mm a u dužinama po potrebi i zahtjevu kupca.

 
 
Više...

Snjegobrani

Snjegobrane proizvodimo za komplet proizvodnu liniju poznatih proizvođača crijepova i to : Tondach (Kontinental, Landdach, Saturn, Jupiter), Bramac ( dugi, kratki), Ceraton (Rapido, Balance), Nexe (Octavijan, Cezar), Jungamaier. Izrađujemo ih od pocinčano bojenog lima debljine 1,00 mm u bojama standardnih RAL-ova.

Također proizvodimo i snjegobrane za pokrovne limove (crijep ploču), poznatog imena”Šišmiš” te linijske snjegobrane u dužinama od 625mm, 1000mm i 1250mm.

 
Više...

Zatvarači oluka

Proizvodimo ih za oluke standardnih profila i to 280mm i 333 mm od pocinčano bojanih limova standardnih RAL-ova.

 
 
Više...

Kotlići 

Proizvodimo ih u standardnim profilima i to 333/80mm, 333/100mm, 333/120mm, 280/80mm, 280/100mm, 280/120mm u bojama standradnih RAL-ova od pocinčano bojanog lima debljine od 0,50mm do 0,70mm.

 
 
Više...

Kuke (nosači horizontalnih oluka) 

Proizvodimo ih od čeličnog plosnog željeza (flaha) 5×25 mm u standradnim mjerama od 280 mm i 333 mm.Kuke u procesu proizvodnje prolaze kroz proces toplog cinčanja a nakon toga ih podvrgavamo procesu elektrostatskog lakiranja u peći u bojama standardnih RAL-ova.

 
 
Više...

Dampa

Izrada


”Dampa” je dakle vrsta fasadnog profilisanog lima kojeg izrađujemo po standardnim dimenzijama po pitanju širine (123mm, 167mm, 227,5 mm) a u dužinama do 8m od visokokvalitetnog pocinčano bojenog lima debljine od 0,50 do 0,60 mm u boji standardnih RAL-ova.

Više...

Kasetni limovi

Izrada


Kasetni limovi su vrsta fasadnog profilisanog lima koje proizvodimo u raznim dimenzijama sa izolacijom i bez, ovisno od potrebe pri oblaganju objekata.Izrađujemo ih od čeličnog pocinčanog bojenog lima u boji standardnih RAL-ova, debljine od 0,50 do 0,60 mm ali i od aluminijskog lima.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed